Carnea de prepelita, mancarea regilor

Carnea de prepelita este una dintre cele mai fine si apreciate in gastronomie, continutul scazut in grasimi si colesterol caracteristic facand din acesta o alternativa dietetica si curativa pentru cei suferinzi (obezitate, colesterol marit, regim alimentar de curatare).

Prepelitele sunt pasari mici ce constituie o portie perfecta de servit. Prepelita are mai multa proteina decat o portie de carne de pui (13 g), iar continutul scazut de grasimi face ca o portie de carne de prepelita sa aiba doar 69 de calorii.

Carnea de prepelita nu este atat de moale ca si carnea de pasare. Carnea este rosiatica cu o textura delicata si foarte slaba. Prepelitele intregi sunt adesea invelite intr-o felie de bacon inainte de a fi gatite pentru a-si mentine moliciunea.

In ceea ce priveste compozitia, carnea de prepelita este similara carnii de pui. Are un continut de proteina mare si continutul de grasimi este scazut. Are un continut ridicat de acizi grasi polinesaturati buni. Este o sursa de fosfor, fier si cupru, furnizand cantitati rezonabile de zinc si seleniu. Are un continut mare de vitamina B3 si vitamina B6.

Prepelita s-a consumat de-a lungul istoriei. Vechii egipteni isi conservau vitalitatea consumand carne si oua de prepelita, servite la banchete importante si considerate delicatese.