Oua de prepelita fierte si vidate

Albusul de ou ar contine 88% apa si 11% proteina pura. De aceea, datorita proteinelor sale, culturistii includ albusul in dieta lor zilnica. Oul trebuie sa fie fiert, insa nu foarte mult. Se spune ca un ou, cu cat este fiert mai mult, cu atat este mai greu de digerat.

Oul de prepelita este singurul produs de origine animala cu cel mai echlibrat continut proteic, vitamino-mineral si enzimatic, capabil sa regleze toate aceste carente, readucand in paramentrii normali orice organism uman.

Oul este alimentul despre care se spune ca ar contine proteine superioare in totalitate. Bogat in colesterol bun, oul asigura o mare parte din grasimile necesar pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange. De asemenea, completeaza necesarul de lipide si poate preveni hipertensiunea, boli nervoase, infarctul sau accidentele vasculare cerebrale.

Ouale mai au beneficii si pentru ca au un continut de aminoacizi esentiali. Este vorba despre leucina, un aminoacid care ajuta la refacerea tesuturilor osoase si musculare, a epidermei in cazul unor leziuni, dar si regleaza nivelul de zahar din sange si ajuta organsimul sa arda mai repede caloriile.