Prepelite provensale

Ingrediente: 2 prepelite, o ceapa mare, 4-6 dovlecei, 4-6 rosii cherry, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de miere de cimbru, 2-3 fire de cimbru proaspat, 4 linguri de ulei de masline, 200 ml de vin alb demisec, sare si piper.

Mod de preparare: Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie si asezam prepelitele avand grija sa se rumeneasca pe fiecare parte.

Taiem ceapa, usturoiul marunt, rosiile in doua si dovleceii bastonase, dar nu prea subtiri.

Cand sunt gata scoatem prepelitele din tigaie, iar in uleiul ramas adaugam ceapa si usturoiul. Cand acestea s-au inmuiat bine adaugam bastonasele de dovlecei. Lasam la foc mic timp de 3-4 minute iar cand s-au patruns fara sa-si schimbe culoarea adaugam mierea, sarea si piperul. Amestecam bine si adaugam rosiile.

Taiem prepelitele pe lung si le asezam deasupra legumelor din tigaie. Adaugam vinul si dam la cuptorul preincalzit la 220 de grade timp de 10-15 minute. Intre timp mai umezim prepelitele cu sosul din tigaie.

Puteti folosi garnitura de pastai, cartofi copti, mamaliga sau chiar cus-cus.

Pofta buna!