Prepelite umplute

Ingrediente necesare: Calculam reteta in functie de cate persoane avem la masa, o portie sau chiar doua.

Mai avem nevoie de 100ml ulei de masline, 150ml de vin alb, salvie si rozmarin, o lingurita de boia.

Pentru umplutura pregatim 200gr de ficat de pui, cateva fire de ceapa verde, patrunjel, marar, o mana de ciuperci proaspete, 2 linguri ulei de masline, 2 felii de paine mai groase inmuiate in lapte, 3 oua de prepelita, sare si piper.

Mod de preparare: Spalam, curatam prepelitele si le punem intr-un vas adanc. Separat pregatim intr-un alt vas un amestec din uleiul de masline, vinul alb, 100ml apa, salvia, rozmarinul si boiaua, pe care il turnam peste prepelite. Lasam la frigider minim 3 ore sau cu o seara inainte de preparare.

Pregatim compozitia cu care vom umple prepelitele astfel: taiem ficatul de pui in cubulete mici, la fel si ciupercile, iar firele de ceapa rondele. Intr-o tigaie punem uleiul de masline iar cand s-a incins adaugam ingredientele de mai sus. Condimentam cu sare si piper si lasam la foc mic 8-10 minute.

Dupa aceea lasam compozitia la racit si cand este doar calduta adaugam miezul de paine inmuiat in lapte , bine stors apoi ouale de prepelita. Omogenizam bine cu o spatula si mai condimentam daca este cazul. Cu aceasta compozitie umplem bine prepelitele si le asezam apoi intr-o oala mai mare cu peretii inalti. Legam piciosusele cu ata pentru a sta apropiate si le aranjam cu grija in oala. Turnam peste ele compozitia in care au stat la macerat, acoperim cu un capac si le lasam la foc mic primele 10-15 minute, rotindu-le din cand in cand .

Dupa 10-15 minute putem lasa focul putin mai mare si le rotim cu grija sa se faca pe ambele parti inca 5-10 minute. Dupa ce a scazut apa gustam putin piscand cu o furculita spatele unei prepelite sa vedem daca este bine facuta, nu prea moale ca sa nu isi piarda aroma.

Prepelitele umplute se servesc calde cu ce garnitura doriti.

Pofta buna!